Ο Matthew Osborn έκανε την πιο πρωτοποριακή εταιρία και έγινε εκατομμυριούχος. Το 1987 ο Osborn δούλευε σε 2 δουλείες και έπαιρνε 6 δολάρια την ώρα, παντρεμένος και με μια κόρη έψαχνε λύσεις για το οικονομικό του πρόβλημα. Έμαθε τυχαία ότι υπάρχουν 100.000 σκυλιά σε ακτίνα 15 χιλιόμετρων από το σπίτι του. Και σκέφτηκε το εξής : υπηρεσία αποκομιδής περιττωμάτων κατοικίδιων ζωών . σήμερα εξυπηρετεί 3.000 πελάτες, έχει έξι φορτηγά και τα κέρδη του απιστευτα .
Ο Fraser Doherty έστησε την αυτοκρατορία του με έναν πιο παραδοσιακό τρόπο. Ο Fraser άρχισε να φτιάχνει μαρμελάδες στην ηλικία των 14 από τις συνταγές της γιαγιάς του στη Σκωτία. Στα 16 άφησε το σχολείο για να ασχοληθεί πλήρως με την επιχείρησή του. Η μαρμελάδα SuperJam πουλαει περίπου 500.000 βαζάκια το χρόνο, το οποίο σημαίνει ότι έχει σήμερα περίπου το 10 τοις εκατό της αγοράς μαρμελάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Γυαλιά για ένα σκύλο;
Ακούγεται αρκετά χαζό, αλλά δεν είναι. Ξεκίνησε η παράγωγη και έστησαν μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ξεκινώντας με τα γυαλιά, έχουν πλέον επεκτείνει τις δραστηριότητές τους σε μια σειρά από άλλα αξεσουάρ για ζώα τα οποία περιλαμβάνουν σακίδια, μπουφάν, μπλουζάκια, καπέλα και παιχνίδια.
Ο Ken Ahroni σκέφτηκε να κατασκευάσει πλαστικά wishbones. Κάθε χρόνο στο τραπέζι των ευχαριστιών μονό δυο άτομα μπορούσαν να κάνουν ευχή με το κόκαλο της γαλοπούλας. Έτσι σκέφτηκε και δημιούργησε μια εταιρεία που κάνει συνθετικά wishbones με τον ήχο και την αίσθηση των πραγματικών. Η εταιρία απογειώθηκε και έχει κέρδη άνω από 2,5 εκατομμύρια δολαρίων ετησίως.
Μια έφηβη δημιουργούσε μια τοποθεσία που ονομάζεται WhateverLife και προσφέρει σχεδιαγράμματα για το MySpace. Το 17χρονο κορίτσι έχει έσοδα 1 εκατ. Ευρώ. Έχει πάνω από 7 εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως και 60 εκατομμύρια προβολές των σελίδων της.