Tuesday, September 21, 2010

διάσημες ταινίες με πολλά ατυχήματα


The Twilight Zone: The Movie (1983)


Ένα τραγικό γεγονός συνέβη στα γυρίσματα της  ταινίας  The Twilight Zone. Ο ηθοποιός Vic Morrow και οι μικρές ηθοποιοί, Myca Dinh Le (age 7 ) και  Renee Shin-Yi Chen (age 6) είχαν ένα φοβερό ατύχημα σε μια σκηνή που απαιτούσε τη χρήση ενός ελικοπτέρου.  Το ελικόπτερο πετούσε στα 8 μέτρα και ήταν πολύ χαμηλά για να μπορέσει να αποφύγει τα πυροτεχνήματα και τα εκρηκτικά που υπήρχαν . Ωστόσο  τα ακούμπησε και έγινε έκρηξη, η ουρά του ελικοπτέρου αποκόπηκε πέφτοντας στο έδαφος,  οι   λεπίδες της ουράς   αποκεφάλισαν την Myca Dinh Le και τον Vic Morrow ενώ το ελικόπτερο έπεσε και καταπλάκωσε την Renee Shin-Yi Chen. Το παράξενο είναι ότι κανένας από αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο ελικόπτερο δεν έπαθε σοβαρή ζημιά.




 

Top Gun (1986)




Η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Art Scholl  . Ο 53χρονος, Scholl , βοηθούσε στις εναέριες σκηνές.
Όσο η κάμερα κατέγραφε, ο Scholl  ειδοποίησε για ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αεροπλάνο του. Δεν μπόρεσε να το διορθώσει και έχασε τον έλεγχο, το αποτέλεσμα ηταν να πέσει στον Ειρηνικό ωκεανό στις 16 Σεπτεμβρίου του 1985. Ποτέ δεν βρέθηκε ούτε το αεροσκάφος, ούτε το πτώμα του.





The Crow (1994)





Η ιστορία του Brandon Lee (γιος του Bruce Lee )είναι γνωστή. Ο Brandon πυροβολήθηκε όταν γύριζε μια σκηνή για την ταινία The Crow. Κάνεις δεν ήξερε πως βρέθηκε η κανονική σφαίρα στο όπλο αφού όλοι πίστευαν  ότι το Magnum είχε μέσα άσφαιρα .  Αυτό δεν ήταν όμως το μόνο  περιστατικό.. Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, ένας τεχνικός έπαθε ηλεκτροπληξία και μετά από λίγο καιρό μια ισχυρή καταιγίδα κατέστρεψε μέρος των σκηνικών, ένας εργάτης τραυματίστηκε στο χέρι του με ένα κατσαβίδι και ένας κασκαντέρ έπεσε από την οροφή ενός κτιρίου.
 Φυσικά ο θάνατος του θύμισε σε πολλούς της φήμες  που είχαν ακουστεί για τον πατέρα του. Παρόλο που η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε και πως είχε πεθάνει από εγκεφαλικό οίδημα πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι πέθανε στην διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας όταν σε μια σκηνή που υποτίθεται ότι θα τον πυροβολούσαν κάποιος άλλαξε την ψεύτικη σφαίρα με μια αληθινή!

 
The Omen (1976 )


Το 1976 κυκλοφόρησε η ταινία ΄The Omen΄.  Έγινε γνωστό ότι ο Gregory  Peck και ο σεναριογράφος David Seltzer επιβιβάστηκαν σε 2 διαφορετικά αεροπλάνα και ταξίδεψαν  στην Αγγλία για τις ανάγκες κάποιων γυρισμάτων. Ωστόσο την ίδια μέρα και τα 2 αεροπλάνα χτυπήθηκαν από κεραυνό πάνω από τον Ατλαντικό. Επίσης ο  γιος του   Gregory Peck αυτοκτόνησε  δυο μήνες προτού βγει στις αίθουσες η ταινία.




The Conqueror (1956)

 

Από τα 220 άτομα που δούλεψαν  για την ταινία 'The Conqueror', η οποία γυρίστηκε το 1955 κοντά στη Γιούτα των Η.Π.Α , οι 91 απέκτησαν καρκίνο μέχρι στις αρχές της δεκαετίας του '80. Οι 46 από αυτούς,  έχουν πεθάνει, μεταξύ τους John Wayne, Susan Hayward, Agnes Moorehead, και ο σκηνοθέτης Dick Powell.



Troy (2004)





Μέσα σε ένα μόνο μήνα, δύο τυφώνες χτύπησαν στην περιοχή όπου γίνονταν τα γυρίσματα, κάπου κοντά στο Μεξικό. Άλλος ένας ήρθε αργότερα, λίγες μέρες πριν το τέλος των γυρισμάτων. Ο Brad Pitt που υποδυόταν τον Αχιλλέα, χτύπησε το πόδι του και τραυμάτισε σοβαρά τον τένοντα της φτέρνας του!
Επίσης  ένας ηθοποιός ο  George Camilleri, έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Εγχειρίστηκε την επόμενη μέρα αλλά μετά από μετεγχειρητικές επιπλοκές, πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα




XXX (2002)




Ο Harry L. O'Connor, ήταν ο κασκαντέρ του πρωταγωνιστή Vin Diesel, σκοτώθηκε όταν σε μια σκηνή έπρεπε να προσγειωθεί από ένα αερόστατο σε ένα υποβρύχιο με τη βοήθεια ενός σκοινιού. Ήταν η δεύτερη φορά που γύριζε τη συγκεκριμένη σκηνή, γιατί θεώρησε ότι δεν το είχε κάνει καλά την πρώτη . Δυστυχώς ο O'Connor, άργησε να κατέβει από το σκοινί και χτύπησε πάνω σε μια γέφυρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.
Ο θάνατός του συμπεριλαμβάνεται  στην ταινία, χωρίς όμως τις τελευταίες στιγμές του κασκαντέρ.



The exorcist  (1973)




Οι αστικοί μύθοι για το τι πήγε στραβά στα παρασκήνια της ταινίας  "Ο Εξορκιστής" είναι σχεδόν θρυλικές, όπως την ίδια η ταινία.. Τυχαίοι θάνατοι, πυρκαγιές στο πλατό, ακόμη και ψυχικές βλάβες της πρωταγωνίστριας Linda Blair. Λένε ότι τέσσερα με εννέα άτομα έχασαν η ζωή τους κατά τη διάρκεια των  γυρισμάτων . Επίσης παρατηρήθηκε  ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην ταινία είχαν παράξενη συμπεριφορά στα γυρίσματα  και ήταν κυριευμένοι από πανικό. Σε μια συνέντευξη  οι  δημιουργοί της ταινίας παραδεχτήκαν πως τα  γυρίσματα  ήταν μια ανατριχιαστική εμπειρία και ότι όλοι ήταν περισσότερο νευρικοί απ’ όσο θα έπρεπε . Περίεργα πράγματα δεν συνέβησαν ομως μονό στο πλατό, υπήρξαν πολλά περισσότερα  όταν η ταινία κυκλοφόρησε..Η Προβολή της προκάλεσε σε πολλά άτομα εμέτους, λιποθυμίες, ακόμη και υστερία.  "Ο Εξορκιστής" είχε τις πιο παράξενες αντιδράσεις όλων των εποχών απο τους θεατες.