Saturday, October 2, 2010

4 σπίτια χτισμένα για να ενοχλούν κάποιους άλλους


Το 1874, δύο αδέλφια στο North End της Βοστώνης κληρονόμησαν ένα οικόπεδο από τον πατέρα τους . Ενώ ο δεύτερος αδελφός ήταν μακριά και υπηρετούσε στις ένοπλες δυνάμεις, ο πρώτος έχτισε ένα μεγάλο σπίτι, αφήνοντας στον στρατιώτη μόνο ένα πολυ μικρο μερος του ακινήτου. Ο αδελφός αισθάνθηκε θιγμένος και παρά της αντιρρήσεις του μεγάλου αδελφού έχτισε ένα μικρό σπίτι  καταστρέφοντας την εξωτερική εμφάνιση του μεγάλου σπιτιού. 



Το 1830, το σπίτι του John Hollensbury στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια ήταν ένα από τα δύο σπίτια που τα χώριζε ένα μικρό στενό , ενοχλημένος από την χρήση του στενού έχτισε ένα σπίτι ανάμεσα στα δυο μεγάλα. 



 Τον 19ο αιώνα στην πόλη Alameda της Καλιφόρνια ο Charles Froling σκόπευε να χτισει το σπίτι των ονείρων του. Ο άπονος γείτονας καταπάτησε το οικόπεδο του και αυτός έχτισε ακριβώς μπροστά ένα μικρό σπίτι κρύβοντας του όλη την θεά, η εκδίκηση του ήταν απόλυτος νόμιμη..




Η ιστορία γνωστή,  δυο αδέρφια μαλώνουν για την κληρονομία ο ένας παίρνει το μεγάλο οικόπεδο και ο άλλος το μικρό . Για να εκδικηθεί τον αδελφό του χτιζει ένα μικρό σε τετραγωνικά  σπίτι αλλά αρκετά ψήλο για να κρύψει την θεά από τον αδελφό του.